Home
برگ نخست
Downloads
دریافت فایل
Forums
تالار گفتگو
Your Account
صفحه شخصی
تبلیغات شما در سایت ما
آموزش گوش و حلق و بینی :: مشاهده موضوع - ايكتر نوزادي
پرسشهای متداول
پرسشهای متداول
جستجو
جستجو
لیست اعضا
لیست اعضا
گروههای کاربران
گروههای کاربران
مدیران سایت
مدیران سایت
درجات
درجات
مشخصات فردی
مشخصات فردی
ورود
ورود
پیامهای خصوصی
پیامهای خصوصی
فهرست آموزش گوش و حلق و بینی » سوالات تخصصی

ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع      Printer-friendly version
ايكتر نوزادي
مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی  
نویسنده پیام
nastaran
مدیر انجمن
مدیر انجمن

عضو شده در: 18 مرداد 1385

نمره ( point ): 235
[وضعيت كاربر:آفلاین]

پست تاریخ: شنبه 16 دی 1385 - 00:11    عنوان:  ايكتر نوزادي پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

چند روز پيش يك متخصص نوزادان سوال جالبي از من پرسيد كه متاسفانه جوابشو نمي دونم . سوال اين بود كه بچه هايي كه دچار كرن ايكتروس ميشن رو براي ارزيابي شنوايي ( در واقع براي غربالگري ) بهتره ازشون OAE بگيريم يا ABR .
ميدونم كه بايد جوابشو خودم بدم Exclamation - اما من چيز زيادي در مورد كرن ايكتروس نمي دونم . در واقع مي خوام بدونم كه وقتي بيلي روبين افزايش پيدا ميكنه كجا رسوب ميده ؟ يا روي چه قسمتي بيشتر اثر مي كنه ؟ من تجربه برخورد با بچه هايي كه در اثر ابتلا به ايكتر دچار كاهش شنوايي شدن رو زياد ندارم .
كسي ميدونه بعد از ابتلا به افزايش بيلي روبين خون در يك نوزاد ، بيشتر چه جور افت شنوايي ديده ميشه ؟ sensory يا neural ?

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی مشاهده وب سایت این کاربر
drrabiei
مدیر سایت
مدیر سایت

عضو شده در: پارامترهای تابع تاریخ شمسی نادرست می باشد.
iran.gif

نمره ( point ): 8

پست تاریخ: یکشنبه 17 دی 1385 - 08:38    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

با سلام و تشکر از موضوعاتی که مطرح میکنید
به نظر من جواب OAE است
تحلیسل من این است که: محل مشکل دار در کرن ایکتروس قسمتهای سنترال است و معمولا آسیبی به کوکلئا وارد نمیشود. با انجام اتوآکوستیک میتوان مشخص کرد که کوکلئا سالم است و وقتی کوکلئا سالم باشد استفاده از Hearing Aid آسیب صوتی در کوکلئا ایجاد میکند مثل NIHL .

وقتی کودک با افت شنوائی مراجعه نموده ، مشخص نمودن محل آسیب شنوائی برای کارهای بعدی بسیار مهم است. اگر آسیب در کوکلئا باشد ، میتوان از سمعک استفاده کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی
nastaran
مدیر انجمن
مدیر انجمن

پست تاریخ: دوشنبه 18 دی 1385 - 23:09    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

ممنون از جواب شما ؛ اما مشكلي كه من با ايكتر دارم در واقع اين است كه مي ترسم OAE بگيرم - كوكلئا هم نرمال باشه ، اما به دليل آسيبي كه به قسمت سنترال وارد شده ، لوب تمپورال آسيب ديده باشد يا رشته هاي نوروني آسيب ديده باشند - كه البته اين نوع كاهش شنوايي كم هم نيست - يعني بيمار شما افت شنوايي دارد ، در اديوگرام وجود كاهش شنوايي تاييد ميشود ، اما OAE كاملا نرمال است !
من بيشتر از اين حالت ميترسم ؛ اين كه در بدو تولد از يك چنين بچه اي كه دچار ايكتر شديد شده ، OAE بگيرم ، و نتيجه هم نشان دهد كه كوكئا نرمال است . اما در واقع بچه دچار افت شنوايي نورال باشد و مثلا در يك سالگي متوجه شويم كه كودك ناشنواست .
در كتابهاي خودم البته نتوانستم پيدا كنم كه كدام حالت در يك بچه مبتلا به ايكتر بيشتر ديده ميشود : افت شنوايي sensory + غيرنرمال بودن OAE يا افت شنوايي نورال كه در آن OAE نرمال است .
ديشب البته به يك مطلب جالب برخوردم - يكي از بيماريهايي كه به احتمال زياد افت شنوايي نورال خواهد داد = شوانوم وستيبولر ، بخصوص هنگامي كه هنوز تومور كوچك هست و خون رساني به كوكلئا سالم است .

بازگشت به بالای صفحه

resident
عضو فعال
عضو فعال

عضو شده در: 12 آذر 1385

نمره ( point ): 84

پست تاریخ: پنج‌شنبه 21 دی 1385 - 01:28    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

نواحی درگیر در کرن ایکتروس: بازال گانگلیا، هیپوکامپ، ژنیکولیت بادی ها ، هسته های اعصاب کرانیال مثل هسته اکولوموتور ، وستیبولار و شنوائی.
مخچه اغلب درگیر است.
این بیمار بیشتر در پره ماچور ها دیده میشود.
مشکلات شنوائی شایع: افت شنوائی حسی عصبی فرکانس بالا ( خفیف تا شدید ) این افت شنوائی ناشی ازدرگیری هسته شنوائی در ساقه مغز و یا ناشی از آسیب عصب شنوائی است یعنی:کوکلئا درگیر نمیشود.
OAE مربوط به رفلکس سلولهای خارجی بازیلار ممبران است و سالم بودن یا نبودن اعصاب کرانیال بر آن تاثیری ندارد.
در کرن ایکتروس OAE به تنهائی کابرد ندارد اول ABR و سپس برای تکمیل اطلاعات و اطمینان کامل OAE گرفته میشود.
پس مریض دچار کرن ایکتروس: ABR ابنرمال دارد + OAE نرمال زیرا کوکلئا سالم است.

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی
nastaran
مدیر انجمن
مدیر انجمن

پست تاریخ: دوشنبه 25 دی 1385 - 08:01    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

ممنون . خيلي جالب بود . اگر ممكنه لطفا نشوني رفرنس تون رو هم بدين .
تشكر

بازگشت به بالای صفحه

srabiei
مدیر سایت
مدیر سایت

عضو شده در: 14 مرداد 1385
iran.gif

نمره ( point ): 988

پست تاریخ: سه‌شنبه 26 دی 1385 - 00:12    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

با سلام
من به جای رزیدنت محترم جواب میدم:

http://www.nature.com/jp/journal/v25/n1/full/7211157a.html

گزیده متن آن:

Laboratory evidence ranges from increased abnormal ABR interwave intervals I–III and I–V and decreased amplitude waves III and V to absent ABRs, and MRI shows acute abnormalities in the globus pallidus and subthalamic nucleus.
Abnormal ABRs may improve or normalize with exchange transfusion
Since hyperbilirubinemia affects the auditory brainstem and perhaps the auditory nerve, OAEs along with CM will be normal in children deaf due to hyperbilirubinemia and kernicterus. OAE hearing screening alone will miss AN.

مطلبی دیگر:

Results: Four neonates showed abnormal or no response and the other seven demonstrated normal response in ABR. All 11 neonates passed TEOAEs. Two neonates showed improvement in auditory function at 3- or 6-month follow-up ABR.
Conclusion: The results of this study indicate that the site of lesion in hearing loss caused by hyperbilirubinemia may be at the retrocochlear location while the cochlea remains intact. TEOAEs may have limitations in evaluation of hearing in the neonates with hyperbilirubinemia.

مطالب فوق و بسیاری از مقالات و رفرانس ها نشان میدهد که با توجه به محل ضایعه که در ساقه مغز است لذا OAE نرمال نشان میده اما ABR غیر طبیعی است.

مدیر سایت آموزشی گوش، گلو و بینی
Sohrabrabiei@yahoo.com

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی شناسه عضویت در Yahoo Messenger
nastaran
مدیر انجمن
مدیر انجمن

پست تاریخ: شنبه 30 دی 1385 - 23:56    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

ممنون . اصل مقاله رو هم ذخيره كردم . خيلي جالب بود .

بازگشت به بالای صفحه

نمایش پستها:   
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع      Printer-friendly version تمام زمانها بر حسب GMT + 4.5 Hours می‌باشند
صفحه 1 از 1

پرش به:  
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید
شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید
شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید