Home
برگ نخست
Downloads
دریافت فایل
Forums
تالار گفتگو
Your Account
صفحه شخصی
تبلیغات شما در سایت ما
آموزش گوش و حلق و بینی :: مشاهده موضوع - معنی منفی بودن در نوار گوش
پرسشهای متداول
پرسشهای متداول
جستجو
جستجو
لیست اعضا
لیست اعضا
گروههای کاربران
گروههای کاربران
مدیران سایت
مدیران سایت
درجات
درجات
مشخصات فردی
مشخصات فردی
ورود
ورود
پیامهای خصوصی
پیامهای خصوصی
فهرست آموزش گوش و حلق و بینی » شنوائی سنجی

ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع      Printer-friendly version
معنی منفی بودن در نوار گوش
مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی  
نویسنده پیام
shadi
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 19 مهر 1385
turkey.gif

نمره ( point ): 36
[وضعيت كاربر:آفلاین]

پست تاریخ: پنج‌شنبه 11 آبان 1385 - 14:57    عنوان:  معنی منفی بودن در نوار گوش پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

سلام
سوالی که دارم این است:
وقتی به نوار گوش نگاه میکنیم در ستون دسی بل به اعداد منفی میرسیم مثلا 10- و 20-
منظر چیه و آیا صفر که در ستون دسی بل مینویسند به معنی سکوته؟

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی
drrabiei
مدیر سایت
مدیر سایت

عضو شده در: پارامترهای تابع تاریخ شمسی نادرست می باشد.
iran.gif

نمره ( point ): 8

پست تاریخ: جمعه 12 آبان 1385 - 17:57    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

این سوال را همکارمان nastaran جواب خواهند داد.
در واقع صفر در نوار گوش صوت خالص نمایانگر متوسط نرمال جامعه است و منفی های آن افرادی هستند که از نرمال جامعه بهتر میشنوند.
10- یعنی فردی که 10 دسی بل از متوسط نرمال های جامعه بهتر میشنود.
توضیحات کاملتر را انشالله همکارم خوبمان خواهند داد

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی
nastaran
مدیر انجمن
مدیر انجمن

عضو شده در: 18 مرداد 1385

نمره ( point ): 235

پست تاریخ: یکشنبه 14 آبان 1385 - 10:26    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

خب البته شايد بد نباشد كه يك كمي بيشتر وارد جزئيات شويم .
شما در برگه اديوگرام دو چيز ميبينيد . فركانسهاي مختلف ( در محور x ) و شدتهاي مختلف ( در محور Y ) . چيزي كه بايد بدانيد اين است كه در علم فيزيك براي ارزيابي يك صدايي ، شدت آن را اندازه نمي گيرند بلكه " فشار" آن را اندازه ميگيرند ! ( احتمالا اگر در مقاله ها ديده باشيد معمولا مي نويسند كه مثلا سطح شدت استفاده شده براي ارزيابي كودكان مورد آزمايش = 20 dB SPL . در اينجا SPL = با Sound Pressur Level يعني همان سطح فشار صدا .

اولين بار هم از همين " فشار صدا " يا SPL استفاده كردند تا بفهمند كه افراد نرمال داراي شنوايي هنجار در چه سطح فشاري مثلا صداي 1000 Hz را مي شنوند . آنها در فركانسهاي مختلف ، حداقل سطح فشار صوتي را كه افراد نرمال مي توانستند بشنوند ، محاسبه كردند .
و نتيجه خيلي جالب بود
وقتي اين نقاط " حداقل " روي منحني اديوگرام رسم شدند يك شكلي در آمد شبيه به نعلبكي . يعني مثلا در فركانس 1000Hz حداقل صداي قابل شنيدن = 5/6 dB SPL . اما براي شنيدن صداي 500Hz در حداقل سطح شدت ، بايد صوتي 11 dB SPL به گوش فرد فرستاده شود . و شنيدن فركانس 4000 Hz حداقل به 9 dB SPL فشار صدا نياز دارد .

اديولوژيستها ديدند اينجوري اديوگرام رسم كردن و مقايسه نتايج ميان افراد مشكل مي شه . قرار شد فركانس 1000 Hz مبنا بشه و حداقل فشار صوتي كه يك فرد نرمال در آن فشار مي تواند فركانس 1000Hz را بشنود به عنوان " خط صفر " در روي " اديوگرام " در نظر گرفته مي شود و به همان نسبت شدت صداي بقيه را با اين خط ميزان مي كنند ؛
يعني 1000 Hz در 5/6 dB مساوي مي شود با صفر . از آستانه 500Hz كه برابر 11 dB است ، 5/4 واحد كم مي شود تا با آستانه 1000 Hz در يك خط قرار بگيرند . و همينطور از آستانه 4000hZ هم 5/2 واحد كم مي شود تا با آستانه 1000Hz در يك خط قرار بگيرد .
اين خط را شما به نام خط " صفر " مي شناسيد .
حالا البته هيچ اجباري نيست كه همه آدمهاي نرمال بايد " حداقل " صدا را در اين سطح شدت بشنوند Wink بعضي ها بهتر مي شنوند . آن مقادير منفي ( مثلا 10 - يا 20 - ) يعني " بهتر از مقادير نورم " .
فقط چيزي كه اين وسط نبايد فراموش كرد اينه كه اديوگرام ، مخصوصا منحني شدت ، در حالت عادي اينجوري از خطوط صاف درست نشده و ما آدمها در حالت نرمال ، فركانسهاي مختلف را در شدتهاي متفاوت مي شنويم ؛ و آن خطوط شدتي صاف و موازي همي كه شما ميبينيد ، دستكاري شده هستند !
براي همين مثلا مي گويند كه : اين آقا فركانس 2000Hz را در شدت 20 dB HL ميشنود . اينجا HL يعني Hearing Level . يعني براساس اديوگرام ( كه كمي آستانه هاي شدت دستكاري شده اند تا به شكل خط صاف نشان داده شوند )
اين مبحث براي خودم خيلي جالب است . البته در مورد اديوگرام خيلي بيشتر از اين ها بايد صحبت كرد . من فقط در مورد " آستانه صفر " توضيح دادم . اديوگرام بيشتر از اين ها دستكاري شده !

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی مشاهده وب سایت این کاربر
na1972
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 24 اردیبهشت 1390

نمره ( point ): 2

پست تاریخ: شنبه 24 اردیبهشت 1390 - 10:50    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

با سلام من نوار گوش گرفتم و در موقع تست کمی سرماخورگی داشتم در واقع شنوایی گوش راست و چپ من با یکدیگر برابر است در گوش چپ
hz250-15db
hz500-10db
hz1000-5
hz2000-10
hz4000-5
hz8000-10db
وگوش راست
hz250-10
hz500-5
hz1000-10
hz2000-10
hz4000-5
hz8000-5db
ونتیجه اودیومتری گفتاری
گوش چپ
srt10 db mcl40db 100%
گوش راست
srt10db mcl30db 100%
به نظر شما آیا گوش من مشگلی برای خلبانی دارد درصورتیکه موقعی که من معاینات را دادم کمی گلو درد و سرماخورده بودم

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی ارسال email
نمایش پستها:   
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع      Printer-friendly version تمام زمانها بر حسب GMT + 4.5 Hours می‌باشند
صفحه 1 از 1

پرش به:  
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید
شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید
شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید