بیمار یک خانم 52 ساله بود که در یکی از شهرهای اطراف زندگی میکرد . یک هفته پیش به گوش وی سیلی خورده بود . به پزشک عمومی محل مراجعه می کند . پزشک در معاینه متوجه چیزی نمی شود و برای بیمار قطره های گوشی بتامتازون وجنتامایسین تجویز می کند . بیمار سه روز از دارو ها استفاده می کند در حالی که به گفته خودش هربار که قطره ای داخل گوشش می ریخته ، از درد به خود می پیچیده .
روز سوم در حالی که علاوه بر درد ، به شدت احساس پری گوش هم داشته به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه می کند . پزشک برایش آزمایشات شنوایی ( ادیومتری و آزمون ایمیتانس ) در خواست می کند و بیمار پیش من می آید .
خوشبینانه امیدوار بودم که پرده تمپان سالم باشد . در اتوسکوپی چیزی ندیدم . کانال گوش پر از پوسته های مجرا بود – پوسته های سفید . اما بیمار از درد شاکی بود و تا جایی که اطلاع دارم ریختن قطره به داخل گوش درد ندارد .
پس ایمیتانس گرفتم .حجم کانال خیلی زیاد بود ؛ تمپان پاره بود . دوباره اتوسکوپی کردم . اینبار به راحتی پرفوریشن را دیدم . یک پارگی وسیع که از بخش خلفی شروع می شد و تقریبا تا وسط پرده می رسید . چیزی که در اولین اتوسکوپی من رو به اشتباه انداخته بود این بود که کانال پر از پوسته بود و درزیر نور اتوسکوپ ، رنگ پوسته ها با رنگ بخشهای سالم تمپان یکی بود . من لبه های سالم پرده تمپان رو با پوسته های داخل کانال اشتباه گرفته بودم .
نمی دانم حالا که بیمار سه روز از قطره استفاده کرده باز هم ترمیم خود به خودی پرده تمپان صورت می گیرد یا نه ، اما کاش همان روز اول از بیمار آزمون ایمیتانس گرفته می شد . از شهری که بیمار در آنجا زندگی می کند تا اینجا فقط بیست دقیقه راه هست .
دوست عزیز سلام.
با وجودی که قطره ریخته شده است ( که البته کار اشتباهی است) اما باز هم پرده گوش توان ترمیم را دارد. بشرطی که از این به بعد خشک نگهداشته شود.
معاینه اتوسکپی در گوش خوب است اما عادت خوبی که در دوره فلوشیپ گوش پیدا نموده ایم و در دوره حرفه ای بعد از آنهم ادامه خواهم داد استفاده از میکروسکوپ است که هیچ مشکلی را دور از چشم نگه نمیدارد و براحتی قابل تشخیص میکند.
هر متخصص ENT که بخواهد در محدوده گوش کار کند حتما باید میکروسکوپ معاینه گوش داشته باشد.... _________________ دکتر سهراب ربیعی
جراح و متخصص گوش، گلو و بینی
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش
مدیر سایت آموزشی گوش، گلو و بینی
Sohrabrabiei@yahoo.com
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید