سلام.
من یک بیمار ضایعه ی نخاعی گردنی هستم.در اوایل بیماری در پی اپنه تنفسی و انتوباسیون طولانی مدت دچار تنگی تراشه بطول دو سانت در بالای استومی زیر تارهای صوتی شدم.الان تراکستومی دارم.حدود 5 سال هست که بیمارم.تا دو هفته ی دیگر قرار هست دکترم یک برونکوسکوپی روی من انجام بدن و اگر شرایط مناسب بود تنگی رو بردارن با عمل جراحی.حالا چند سوال دارم.
- در بعضی مقالات خوندم که پس از برداشتن تنگی ممکن هست بعد مدتی تنگی جدیدی ایجاد بشه.احتمال این امر چقدر هست؟
- لطفا تمام مراحل جراحی و مراقبتهای پس از عمل رو برام شرح بدین.
- میدونم که برای این عمل چند روزی چانه ی بیمار رو به سینه اش بخیه میزنند.این حالت چند روز طول میکشه؟
- پس از جراحی بیمار چند روز در ای سی یو میماند و کی به بخش منتقل میشود ؟
- در طول مدتیکه چانه ی بیمار به سینه اش بخیه خورده است ایا برای تغذیه ی بیمار از سوند معده استفاده میکنند؟
- من تارهای صوتی طرف چپم دچار فلجی شده است ایا این فلجی پس از عمل باعث اختلال در سرفه و به متقاعب ان ایجاد عفونت در ریه نمیشود؟
-چرا پزشکان برای رفع مشکل تنگی تراشه با استنت گذاری مخالفند؟
ممنون.
من بزودی جواب کامل شما را خواهم داد _________________ دکتر سهراب ربیعی
جراح و متخصص گوش، گلو و بینی
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش
مدیر سایت آموزشی گوش، گلو و بینی
Sohrabrabiei@yahoo.com
با سلام.
واقعا متاسفم.
راستش این روزها اینقدر فکرم مشغوله که حساب روزها دستم نیست.
من 25 اذر سوال کردم و 27 انتقاد.ولی برای من خیلی طول کشید فکر میکردم 5 روز گذشته.در هر صورت شرمنده.
سعی میکنم از این ببعد قبل از انتقاد به تقویم نگاه کنم.
با شکیبایی منتظر پاسختون هستم
ممنون.
تاریخ: پنجشنبه 5 دی 1387 - 15:22 عنوان: تنگی تراشه
با سلام مجدد و آرزوی سلامتی سریعتر و کامل برای شما و تمامی بیماران:
دوست عزیز احتمال تنگی مجدد به مواردی متعددی بستگی دارد از جمله کم برداشتن محل تنگی و یا بروز عفونت در محل عمل و برگشت اسید معده و نبود حمایت غضروفی مناسب در محل عمل و ... درصد بروز تنگی مجدد زیاد نیست و نباید زیاد نگران آن باشید
مراحل عمل و مراقبتها: شرح تمامی مراحل عمل نه مقدور است و نه چاره ساز و در واقع مشکلی حل نمیکند و ممکن است چون پزشک نیستید ، توضیحات برایتان برداشتی ایجاد کند که مشکلات ناشی از آن در آینده درمانی شما مشکل ساز باشد. همینقدر بدانید که بستگی به میزان تنگی و محل آن روشهای متعددی وجود دارد ، اگر تنگی بسیار شدید و منطقه دچار تنگی طول زیادی داشته باشد ( بر اساس لارنگوسکپی و برونکوسکپی و سی تی اسکن) برداشتن قسمت تنگ و به هم دوختن قسمتهای سالم انجام میشود چون تراشه انسان با یک سری کارها توان رسیدن به هم را دارد ( آزاد سازی از بالا و پایین). عمل با بیهوشی انجام و با برش خط وسط گردن صورت میگیرد.
بعد از عمل تا 48 ساعت بیمار در آی سی یو مراقبت میشود و یک هفته بایستی گردن به طرف پایین خم باشد تا فشاری به محل پیوند زده شده وارد نشود.
معمولا لوله تراشه و تراک بعد از عمل خارج میشود اما در بعضی از مراکز از لوله T شکل تا چند ماه استفاده میشود.
غذا خوردن بیمار به محض هوشیاری کامل و معمولا از روز بعد از عمل شروع میشود و لوله معده لازم نیست و غذا دادن دهانی با مایعات شروع میشود.
فلج یک طرفه تار صوتی مشکل برگشت بارز اسید معده و رسیدن آن به ریه نمیدهد و اختلال سرفه بارز نمیدهد چون سایر قسمتها سالم هستند اگر همه اعصاب حسی حنجره فلج باشند مشکلات زیاد است و احتمال عفونت بالا میرود که آنهم با تمهیداتی قابل پیشگیری است
درمان تنگی تراشه بر حسب اینکه شدت آن و طول آن چقدر باشد فرق دارد و ممکن است برای فردی T تیوب لازم باشد و یا برای کسی لیزر کفایت بکند اما برای تنگی های شدید و طویل درمان مناسب برداشتن و ترمیم مجدد تراشه است
من توصیه میکنم نگران نباشید و توکل به خدا کنید چون هر چه صلاح شماست رخ میدهد و خدا برای بندگانش بد نیمخواهد...
موفق و سربلند باشید
امیدوارم بزودی با سلامتی شاهد تنفسی راحت توام با نشاط و سرحالی در شما باشیم _________________ دکتر سهراب ربیعی
جراح و متخصص گوش، گلو و بینی
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش
مدیر سایت آموزشی گوش، گلو و بینی
Sohrabrabiei@yahoo.com
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید