جناب آقاي دکتر سهراب ربيعي با سلام و تشکر فراوان از وب سايت ارزنده شما.
حدود 7 سال پيش در طول سفر در زمستان دچار گوش درد بسيار شديد بخاطر سرما و اختلاف فشار هوا شدم.
از آن زمان تا کنون بطور مداوم هر دو گوش من رطوبت دارد و حتما بايد پنبه در گوشهايم بگذارم.
شبها حتما بايد از کلاه استفاده کنم وگرنه گوش درد شديدي خواهم گرفت حتي در تابستان!
داراي انحراف بيني در سوراخ سمت راست بيني هستم اما هيچ مشکلي بغير از گوش درد ندارم.
به پزشک هاي زيادي در ... مراجعه و داروهاي متعددي استفاده کردم.
نظر پزشکي به نام ب آ عمل انحراف بيني بود و بنظر ايشان مشکلات ناشي از رطوبت گوش و درد رفع خواهد شد.
نظر پزشک معروف ديگري با بررسي نتيجه آزمايشهايي که در مورد گوش داده بود اين بود که هيچ مشکلي در گوش من وجود ندارد!
اما گوش من هميشه مرطوب است و اگر از پنبه استفاده نکنم و گوشم را گرم نگه ندارم درد هميشه عواقب بعدي خواهد بود و اين موضوع باعث ايجاد اختلال در زندگي عادي و مشکلات روحي و عصبي براي من شده است.
من با مطلبي که شما در سايت ايران سلامت نوشته بوديد به اين نتيجه رسيدم که ممکن است اوتيت خارجي باشد و دارويي که تجويز شده شما قطره سيپروفلوكساسين چشمي قابل استفاده در گوش و قطره اسيد استيك يك تا دو درصد هر هشت ساعت سه تا چهار قطره.
http://community.iransalamat.com/about7140.html
دوست عزیز سلام
سوال شما جواب مفصلی دارد که حتما امروز یکشنبه آنرا کامل برای شما خواهم نوشت.
الان ساعت از 12 و 30 هم گذشته و من مجبورم ویرایش سه پایان نامه را کامل کنم.
مطلب شما را در سایت گذاشتم تا سایر همکاران نیز اگر نظری داشتند اعلام کنند. _________________ دکتر سهراب ربیعی
جراح و متخصص گوش، گلو و بینی
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش
مدیر سایت آموزشی گوش، گلو و بینی
Sohrabrabiei@yahoo.com
دوست عزیز سلام
برای پاسخ به شما باید چند موضوع را روشن کنم و برای اینکار نیاز به مقدمه هایی دارم.
موضوع اول : دستکاری گوش و رطوبت گوش
موضوع دوم: گوش درد شدید و استفاده از کلاه
موضوع سوم : انحراف بینی و عمل جراحی آن
موضوع چهارم : پیشنهاد ها
موضوع اول دستکاری گوش و رطوبت گوش:
اختلاف فشار باعث درد گوش میشود اما باعث رطوبت گوش نمیشود مگر اینکه پارگی پرده گوش داده باشد که براساس معایناتی که از شما به عمل آمده چنین چیزی به شما گزارش نشده است. چشم ما برای عملکرد سالم نیاز به ترشح اشک مداوم دارد و گوش ما نیز برای سلامت کامل نیازمند جرم گوش و یا واکس گوش است.
واکس گوش دائم ترشح و توسط سیستمی منظم به بیرون رانده میشود. اگر جرم گوش نباشد سلامت گوش به خطر میافتد و عفونتهای قارچی و میکروبی فرصت تجمع درون مجرای گوش و تکثیر و ایجاد عفونت را بدست میاورند. هر چه وارد گوش شود به گوش آسیب میزند حتی اگر اسم غلطی بنام " گوش پاک کن " داشته باشد.
مجرای گوش انسان دارای پوستی است که بسیار نازک است و هر چه وارد مجرای گوش شود قطعا آسیب پوست مجرا خواهد داد. مردم عادت اشتباهی داردن بنام " گوش پاک کردن " که این کار اصلا از نظر علمی قابل پذیرش نیست. آنچه در داروخانه ها بعنوان گوش پاک کن فروخته میشود فقط آسیب به گوش شما وارد میکند. و ضرب المثل گوش و حلق و بینی داریم که میگوید: چیزی نازکتر از آرنج داخل گوش نکنید.
غرض از این مقدمه این است که کار شما درمورد پنبه کردن در گوش صحیح نیست و آنرا ترک کنید. مجرای گوش شما بدنبال دستکاری کمی آزرده شده است و شما با دستکاری مجدد اجازه ترمیم به آن نمیدهید. در واقع درجاتی از درماتیت ( التهاب پوستی ) در مجرای گوش شما وجود دارد که بصورت رطوبت و یا خارش و در صورت دستکاری با درد خود را نشان میدهد.
موضوع دوم گوش درد شدید و استفاده از کلاه:
علل گوش درد بسیار زیاد است و در راس آنها دستکاری گوش و عفونتهای گوش خارجی است که در مورد آن مطلب سایت ایران سلامت را مثال زده اید. اما بسیاری از دردهای گوش دردهای ارجاعی هستند (54%) و این دردها از منابعی چون دندان ، حلق ، لوزه ها ، لثه ، مفصل فک ، حنجره و گلو و حتی از دردهای تیر کشنده ( رادیکولار ) ستون فقرات و عضلات آنها میتواند به گوش کشیده شود.
دردهای منشا گرفته از بینی و سینوسها نیز گاهی چنین حالتی دارند. درد گوش شما میتواند از منشا بینی وسینوس ( بدلیل بیماری رینیت وازوموتور ) به گوش شما ارجاع شود که با گرم کردن ( کلاه ) و نیز استنشاق آب ولرم محتوی کمی نمک و درمانهای خاص رینیت وازوموتور ( التهاب عروق داخل بینی ) بهبود می یابد. این بیماری در کسانی که استرس کاری زیادی دارند شایعتر است و دو شغل شما که ذکر کرده اید هردو پر از استرس است.
درد از بافت خود گوش و بافتهای ذکر شده اطراف گوش هم بدرجاتی با گرم کردن بهتر میشود و افتراق اینموارد ذکر شده فقط با شرح حال و بررسی بیشتر و معاینه مقدور است.
موضوع سوم : انحراف بینی و عمل جراحی آن
اگر منشا مشکل درد گوش شما را بینی و سینوس قلمداد کنیم عمل انحراف بینی ( سپتوپلاستی ) بشرطی که همراه با اصلاح شاخک های بینی و ادامه درمان رینیت ( التهاب بینی ) پس از عمل باشد، کمک کننده خواهد بود. اما اگر منشا غیر از این باشد درمان جراحی کمک زیادی به شما نخواهد کرد.
درنهایت:
1- محل دقیق درد شما بسیار مهم است.
2- از سالم بودن دندان ها و مفصل فک مطمئن شوید.
3- با پرهیز از محرک هایی چون دود سیگار ، استرس بیش از حد ، ادویه جات ، سرما ، بیخوابی ، گرد و خاک ... کمی از تحریک بینی بکاهید.
4- هرگز به گوش خود دست نزنید و پنبه بدرون گوش نکنید و آنر فقط با سشوار از فاصله نیم متری با هوای گرم روزی دو تا سه با خشک کنید.
5- اگر درد شدید گوش بهمراه ترشح چرکی زرد داشتید و یا دچار تورم لاله گوش شدید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
6- دنیا را بخود سخت نگیرید چون استرس ها و مشکلات روحی ما براحتی تمامی علائم بیماریها را تقلید میکنند.
-- اگر باز هم سوالی و مطلبی داشتید بدون هیچ تردیدی بلافاصله بپرسید.
امیدوارم با دقت در نوشته های خود و پیگیری مشکلات خود و شکیبائی درمان مناسب را بدست آورید.
شماره موبایل خود را ایمیل کنید تا یکی از پزشکان بسیار حاذق شهرتان را به شما معرفی کنم.
موفق باشید. _________________ دکتر سهراب ربیعی
Sohrabrabiei@yahoo.com
استاد ارجمند
از پاسخ صریح و ارزشمند شما بی نهایت سپاسگذارم، از امروز سعی می کنم به دستورات شما عمل کنم و در اولین فرصت سفر به تهران از نزدیک و در صورت امکان توسط شما معاینه شوم.
در پاسخ به سئولات شما:
1- محل درد دقیقا داخل مجرای گوشی تا انتها و هر چه درد شدیدتر باشد، درد به عمق گوش سرایت خواهد کرد و با سرمای هوا بیشتر خواهد شد.
2- با گرفتن عکس کلی از دندانها و فک از سلامت آنها نیز مطمئنم.
3- از سیگار و هر نوع دودی بسیار متنفرم، صبور هستم و استرس زیادی ندارم چون زندگی آرام و خوبی دارم، اما بی خوابی تا حدودی
4- درد گوش دقیقا در همان محل مذکور و هیچ نوع ماده زرد رنگی ترشح نمی شود و لاله گوشم نیز متورم نیست، وقتی پنبه ای را درون گوشم می کنم فقط پنبه خیس می شود اما رطوبت کاملا بی رنگ است.
5- ضمنا من هر روز حمام می کنم و در ایام جوانی به خشک کردن کامل سر و گوش اهمیتی نمی دادم.
من متوجه نشدم که بیماری من با توجه به شباهت زیاد به اوتیت خارجی ارتباطی به آن دارد یا خیر؟
من همراهم را ایمیل کردم، اگر ممکن است شما هم آدرس و شماره تماس مطب را ایمیل کنید.
پاینده باشید
مشکل شما به نظر من رینیت وازوموتور است.
با سیستم پیام کوتاه یکی از اساتید بزرگ شهرتان را معرفی میکنم.
حتما به ایشان سلام گرم مرا برسانید و از رهنمودهای آن بزرگوار بهره خواهید برد. _________________ دکتر سهراب ربیعی
Sohrabrabiei@yahoo.com
دکتر بزرگوار
سلام و عرض ارادت
ممنون از زحمات و فرصتی که برای من و دیگران می گذارید.
خدانگهدار
طریقت بجز خدمت خلق نیست به تسبیح و سجاده و دلق نیست
با سلام خدمت آقاي دكتر ربيعي
بنده 34 سال سن دارم و حدود 3 سال پيش بعد از يك سرماخوردگي، (شايد هم مربوط نباشد) گوش سمت چپم دچار گرفتگي شده و شنوايي گوش چپ ضعيف شد. به پزشك متخصص گوش مراجعه كردم و آنتيوبيوتيك قوي تجويز شد، با مراجعه مجدد و بي نتيجه بودن ، قطره كيفن تجويز و سه روز بهد مراجعه جهت جرم گيري انجام دادم. دو روز بعد از جرم گيري احساس كردم كه هر دو گوشم دچار گرفتگي خفيف شده است. توسط بستگان پزشك، به يك پزشك در بابل مراجعه كردم(به علت رفت و آمدي كه به مازندران داشتم، نه به خاطر بيماري) تشخيص ايشان اين بود كه پوست ريزي گوش بنده بسيار زياد مي باشد و هر 6 ماه يكبار مي بايستي جرم گيري شود كه با دادن قطره كيفن و مراجعه مجدد از هر كدام از گوشهاي من جرمي به اندازه هسته خرماي كوچك خارج شد(به فاصله يك ماه از مراجعه دكتر قبلي) دوباره اين موضوع تكرار شد تا اينكه به پزشك ديگري در تهران مراجعه و پس از معاينه تشخيص ايشان اين بود كه اين ماده داخل گوش اصلا جرم نبوده بلكه يك نوع قارچ مي باشد كه با دادن قرص و مراجعه هاي مكرر پس از جرم گيري و خارج كردن آن ماده از گوش من به همان اندازه، دكتر به اين نتيجه رسيد كه اين بيماري هيچ راه علاجي نداشته و به خودي خود برطرف مي شود، البته معلوم نبست چند سال. به دكتر ديگري كه در اين دو سال اخير مراجعه مي كنم و هر يكي دو ماه مرا معاينه مي كند، نظرشان همان پوست ريزي داخل گوش بيروني مي باشد كه با دادن دارويي دست ساز كه بويي شبيه به سركه ميدهد(حضور ذهن اسم دقيق آن را ندارم) باعث شده كه باشستشوي هر روز اين دارو توسط يك سرنگ پر در هر دو گوش ،اين ماده دير تر در گوش جمع شود و دير به دير جهت شستشو(توسط دستگاهي به صورت وكيوم) به پزشك مراجعه كنم. لازم به ذكر است كه توسط همين پزشك به پزشك ديگري كه متخصص پوست بوده مراجعه كرده و ايشان پس از معاينه و دريافت توضيحات از دكتر همكارش، به اين نتيجه رسيده كه به علت ميزان چربي پوستم (پوست خيلي چربي دارم) اين پوست ريزي در داخل گوش من زياد شده و جالب اينكه پوستم ، حتي سر، دچار پوست ريزي در اين 30 سال اخير نشده است. بنابراين قرصي تجويز نموده كه اين قرص باعث كاهش ميزان ترشح در پوست من شده كه از طرفي چشمها و لبم خشك شده و پوست صورتم ديگر چربي آزار دهنده كه باعث شود در هواي گرم روزي سه مرتبه صورتم را با صابون بشورم ندارد ، ولي داخل گوش بنده همچنان آن ماده، راه شنوايي را مسدود كرده و باعث شده كه صداهاي اطرافيان در منزل و محيط كار را درست نشنوم و اين بسيار مرا آزار مي دهد، تقاضا دارم كه بنده را راهنمايي فرماييد.
با تشكر رامتين
شما پس از استحمام و استخر رفتن چگونه گوش خود را خشک میکنید؟ _________________ دکتر سهراب ربیعی
Sohrabrabiei@yahoo.com
با سلام خدمت دكتر ربيعي
با عرض شرمندگي از اينكه سوال شما رو با تاخير خيلي زياد پاسخ مي دهم.
سوال شما اين بود كه پس از استحمام چگونه گوش خود را خشك مي كنم. اگر درست سوال شما را متوجه شده باشم، با دستمال كاغذي و با متمايل نمودن سر به سمت چپ و راست. نمي دونم درست توانسته ام پاسخ شما را بدهم يا خير؟.
با سپاس-رامتين
دوست عزیز اساس مشکل شما این است که به گوش خود دست میزنید .
چیزی نازکتر از آرنج داخل گوش خود نکنید . بعضی از گوشها جرم سازند که تعداد موارد آن زیاد نیست. اکثر افراد دارای جرم طبیعی گوش هستند که خودبخود بیرون میافتد اما با دستکاری ما و استفاده از وسایلی مثل گوش پاک (خراب ) کن ، مانع خروج جرم گوش با روند طبیعی میشویم و این روند ادامه میابد تا جرم سفتی بوجود آید. گوش ما پاک کردن لازم ندارد.
بعد از حمام فقط با سشوار آب گوش خود را خشک کنید ولا غیر _________________ دکتر سهراب ربیعی
Sohrabrabiei@yahoo.com
باسلام خدمت استاد ارجمند جناب آقاي دكتر ربيعي
بنده 40سال سن دارم و از حدود 6 سال پيش كاهش شنوايي در يك گوش (گوش راست)به شدت مخصوصا موقع جواب دادن به تلفن با گوش راستم آزارم ميدهد به پزشكان زيادي مراجعه كردم ولي هيچكدام علت دقيق اين كاهش شنوايي را به من نگفتند تا اين كه امروز با سايت شما آشنا شدم و روزنه اميدي يافتم در ضمن در گوش راستم بطور مداوم صداي وزوز متغيري را حس مي كنم در محيط هاي شلوغ نيز تشخيص صحبت هاي افراد برايم سخت است اگر ممكن است آدرس مطب خود را به ايميل من ارسال كنيد تا مراجعه حضوري داشته باشم
دوست عزیز سلام
من فعلا در بیمارستان امیراعلم هستم برای دوره فلوشیپ ( فوق تخصصی) جراحی گوش.
تا آخر سال هم در خدمتم
برای ویزیت روزهای یکشنبه و سه شنبه ساعت یک به بعد تشریف بیاورید و برای اینکه مشکلی پیش نیاد از این صفحه پرینت بگیرید تا امکان نوبت دادن وجود داشته باشد چون بیمارستان بسیار شلوغ است.
به امید دیدار _________________ دکتر سهراب ربیعی
Sohrabrabiei@yahoo.com
سلام
مشکلم از زمانی شروع شد که با گوش پاکن به جون گوشم افتادم
3 ساله خارش گوش دارم چند تا دکتر رفتم یک بار شستشو دادم
یه بارم چند وقته پیش عفونت قارچی کرد که خیلی درد کشیدم
تشخیص دکترا حساسیت تا وقتی پماد میزنم کمتر میشه خارش ولی وقتی تموم میشه دوباره خارش شروع میشه
اعصاب و روانم خیلی درگیر این موضوع شده طوری میخاره که میخوام بکنم گوشمو
راهنماییم کنید
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید