سلام دوستان خسته نباشيد
دختر 7 ساله من به علت تشكيل نشدن گوشهاي خارجي اش و بسته بودن مجاري آن تحت عمل جراحي قرار گرفته است و چون مجاري بسته است از همان نوزادي تا كنون سمعك استفاده مي كند . انشاء ا... قرار است بعد از اتمام جراحي گوش خارجي مجرا هم باز شود. از سال قبل به كلاسهاي گفتار درماني مي رود اكنون در مدرسه عادي درس مي خواند و شاگرد اول است . نمي دانم هنوز نياز است به كلاس گفتار درماني و يا تربيت شنيداري برود يا خير. با توجه به اينكه صحبتش واضح است و با سمعك استخواني كه دارد كاملا مي شنود. ناگفته نماند علت طولاني شدن كلاس گفتار درماني اش اين است كه چون در تابستان جراحي داشت نتوانست مرتب اين كلاسها را برود و هنوز تمام نشده . واقعيتش هم بعد از مدرسه كه به اين كلاس مي رود خسته مي شود و وقت براي انجام تكاليف مدرسه كم مي آورد و روز بعد خسته است. لطفاً راهنمايي بفرماييد. با آرزوي شفاي همه بيماران و آرزوي سلامتي و سعادت براي شما عزيزان.
عضو شده در: 18 مرداد 1385
نمره ( point ): 235 [وضعيت كاربر:آفلاین]
تاریخ: سهشنبه 10 اردیبهشت 1387 - 07:08 عنوان:
یعنی الان عمل جراحی روی دختر شما انجام شده ؟
در مواردی که کودکی دچار افت شنوایی است ( به هر دلیلی ) و برای وی سمعک تجویز شده ، شرکت در کلاسهای تربیت شنیداری ( در سنین پایین تر ) و گفتار درمانی ( در سن بالاتر و بعد از گذراندن یک دوره تربیت شنیداری ) الزامی است .
در این کلاسها سر فصل آموزشی خاصی وجود ندارد که مثلا فکر کنید وقتی این موضوعات به بچه تدریس شد کلاس تمام می شود بلکه در طی شرکت در این کلاسها کودک بایدیاد بگیرد که به حداکثر توانایی خود دست پیدا کند و کلاس همچنان ادامه پیدا می کند تا وقتی که صحبت کردن کودک با توجه به میزان باقی مانده شنوایی اش ، قابل قبول باشد .
چیزی که الان خیلی مهم است نتیجه عمل است . پس از عمل به احتمال زیاد مجرای شنوایی خارجی گوش بچه باز می شود . سپس از کودک آزمایش شنوایی گرفته می شود . در صورتی که شنوایی به حد طبیعی رسیده باشد ، دیگر نیاز به استفاده از سمعک نخواهد بود . و چند ماه بعد دیگر نیازی به رفتن به کلاس وجود ندارد.
اما اگر هنوز جراحی انجام نشده :
شرکت در کلاسها تا حد زیادی به توانایی صحبت کردن دختر شما بستگی دارد . اگر کودک به خوبی صحبت می کند و کلمات را در حد قابل فهم برای دیگران ادا می کند میتوانید کلاس تربیت شنیداری را قطع کنید. شاید لازم باشد که تا چند ماه بعد از عمل هم به جلسات گفتار درمانی ادامه دهید . اما میتوانید تعداد جلسات در هفته را کمتر کنید . مثلا هفته ای دو جلسه .
با تشكر از پاسخ سريع شما عزيز بزرگوار . دخترم فعلاً تحت عمل جراحي لاله گوش قرار گرفته است و اگر خدا بخواهد سال آينده مجرا باز خواهد شد . الان سمعك استخواني استفاده مي كند . طبق ارزيابي شنوائي كه براي ورود به مدرسه انجام شد به ما گفتند با سمعك شنوايي كامل دارد. صداي ما 80 دسي بل است بدون سمعك دخترم 60 دسي بل صدا دريافت مي كند و حتي معلم كمكي هم ندادند. صحبتش هم واضح است و شكر خدا خوب صحبت مي كند . براي اين مزاحم شده بودم كه بدانم لازم است كلاسها ر ا ادامه بدهيم يا خير؟ از زحمات شما صميمانه سپاسگزارم . از خداوند توفيق و سربلندي برايتان خواستارم.
عضو شده در: 18 مرداد 1385
نمره ( point ): 235 [وضعيت كاربر:آفلاین]
تاریخ: جمعه 13 اردیبهشت 1387 - 18:50 عنوان:
خواهش میکنم عزیز . بلندی صدای گفتاری بین 40 دسی بل ( بلندی صدایی در حد پچ پچ ) تا 80 دسی بل ( بلندی صدایی در حد داد زدن ) است . اگر دختر شما بدون سمعک می تواند از 60 دسی بل به بعد را بشنود یعنی افت شنوایی تقریبا در حد متوسط رو به شدید دارد که واقعا امیدوارم بعد از عمل بهبود پیدا کند .
تصمیم گیری در مورد ادامه دادن یا ادامه ندادن کلاسها بستگی به نحوه صحبت کردن دختر شما دارد ، علاوه بر آن من شنوایی شناس هستم نه گفتار درمان و اجازه ندارم در کار گفتار درمان دخالت کنم . بهترین کار این است که در مورد این موضوع از گفتار درمان کودک سوال کنید . در نهایت بخشی از تصمیم گیری بر عهده شماست چون بعد از 6 سال مامان بودن ! حالا بهتر از هرکس دیگری از تواناییهای دخترتان با اطلاعید . برای اطمینان بیشتر حتی می توانید نظر چند گفتار درمان مختلف را بپرسید و در نهایت تصمیم بگیرید که چه باید بکنید و بهترین کار کدام است . البته لازمه این کار این است که هر گفتار درمانی قبلش باید مستقیما با بچه ارتباط برقرار کند و تواناییهای گفتاری او را خودش شخصا مورد ارزیابی قرار دهد .
چیزی دیگه نمانده . فقط یک سال دیگر هم باید تحمل کنید . خوب می دانم که این شرایط را ، کلاسها را و بخصوص سمعک روی گوش بچه را دوست ندارید . امیدوارم هرچه زودتر عمل با موفقیت انجام شود .
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید