كيست هاي حنجره
شايعترين محل كيست هاي حنجره بخش سوپراگلوتيت حنجره مي باشد. اين كيست ها نادر بوده ، مي توانند باعث تغيير صدا ، استريدور دمي و گاه ديسفاژي شوند . اين كيست ها را معمولا” مي توان با اكسيزيون اندوسكوپيك يا ليزر درمان نمود . كيست هاي حنجره گاهي در ارتباط با لنفانژيوم گردني هستند. لارنگوسل ها كه بيرون زدگي مخاط حنجره به گردن ( معمولا“ از طريق غشاء تيروهيوئيد ) هستند از كيست هاي حنجره نادرتر مي باشند .
پرده هاي حنجره
اين پرده هاي فيبرو از كاناليزه نشدن مجدد و كامل مجراي حنجره در طي تكامل روياني ناشي مي شوند . اگر اين پرده را در موارد انسداد كامل ( آترزي حنجره ) بلافاصله بعد از تولد پاره نكنيم منجر به خفگي نوزاد مي شود . در موارد ناكامل كه شايع تر است ، پرده معمولا“ در كميشور قدامي تارهاي صوتي حقيقي قرار دارد و باعث ديسترس تنفسي ، استريدور، تغيير كيفيت گريه و حتي آفوني در كودك مي شود . اين پرده ها را مي توان با روشهاي اندسكوپيك و ليزري از بين برد.
تنگي ساب كلوتيك
كودكان مبتلا به تنگي ساب گلوتيك مادرزادي از بدو تولد استريدور دمي و بازدمي دارند . گاه شدت تنگي به حدي است كه انتوباسيون تراشه يا تراكئوتومي لازم مي شود . در بسياري از آنها با افزايش سن و بدون درمان، تنگي مذكور رفع مي شود و در مواردي كه تنگي باقي مي ماند درمان آن از معضلات متخصصين ENT مي باشد .
همانژيوم هاي ساب گلوتيك
همانژيوم هاي ساب گلوتيك معمولا“ در بدو تولد به علت كوچكي استريدور ايجاد نمي كنند ، ولي كم كم بعد از گذشت چندين هفته از تولد باعث ايجاد استريدور دمي و بازدمي مي شوند . در كودكاني كه استريدور تاخيري دارند بايد بدنبال همانژيوم هاي جلدي گشت ، چرا كه با نيمي از موارد همانژيوم هاي ساب گلوتيك ، همانژيوم جلدي نيز همراه است . بسياري از آنها با گذشت زمان و بدون درمان پسرفت مي كنند و بندرت درمانهاي اندوسكوپيك ( ليزري ) لازم مي شود . تشخيص به كمك لارنگوسكوپي مستقيم حاصل مي شود .
شكاف حنجره اي – مروي
اين اختلال از بسته نشدن بخشي از ديواره حلقي – نائي روياني ( از لاميناي غضروف كريكوئيد تا بين غضروفهاي آريتنوئيد ) ناشي شده ، باعث گريه ضعيف كودك و علايم آسپيراسيون مي شود . درمان آن بستن شكاف به كمك عمل جراحي مي باشد . _________________ دکتر سهراب ربیعی
جراح و متخصص گوش، گلو و بینی
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی گوش
مدیر سایت آموزشی گوش، گلو و بینی
Sohrabrabiei@yahoo.com
سلام آقاي دكتر
بنده بيشتر از 3 سال است كه از درد گلو رنج ميبرم. سينوزيت هم دارم. دهانم هم بوي بدي ميدهد .
در اردبيل به هر دكتري رفتم گفت هيچچيت نيست كمي سينوزيت داري و تلقين ميكني.
در گلويم غذا گير ميكند و 3 بار آنچنان عفونت كرد و مريض شدم كه نزديك بود جانم را از دست بدهم. پني سيلين اصلا اثر نميكند . به توصيه دوستم كه پزشكي ميخواند 6 عدد آمپول قوي سفازولين زدم. باز اثري نكرد . از همه بدتر وقتي به دكتري ميگويم كه چنين مشكلي دارم به من ميخندن. ميخواهم سر به تنشان نباشد كه بيسوادن و فقط بلدن گرس سرما خوردگي بنويسن و اپمول پنيسلين و قرص آموكسي سيلين . در سمت راست در قسمتي كه لوزه دارم يك چيز گردي وجود دارد. انگار يك توپ كوچك در گلويم است. به شدت خلت از گلويم مي آيد . يكي از دوستان مثل اينكه در تبريز به دكتري مراجعه كرده بود كه شبيه مشكل من البه ضعيفتر بود به او گفته بود كهدر گلويش كيست وجود دارد و بايد براي عمل به تهران مراجعه بكند.
آيا من هم كيست گلو دارم ! شب ها از دهانم بزاقم ميايد در حالي كه در هنگام خواب نبايد بزاق توليد شود . هر شب 3 يا 4 بار بيدار ميشوم تا دهانم را بشويم و خلط گلويم را تف كنم.
زندگي زهر ماري دارم. آيا راهي وجود دارد. يا از اين زندگي جدا شوم و بميرم يا حالم خوب شود.
عمل ميشود ! چگونه است ! چي كار كنم !
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید